Як правильно зарядити акумулятор від повербанку та не угробити при цьому автомобіль

Переносні банки енергії або повербанки з кожним роком набувають все більшої популярності серед автомобілістів. Адже з їх допомогою можна легко, швидко і відносно безпечно відновити заряд акумуляторної батареї, що сів, улюбленої «ластівки». Щоправда, якщо вирішив вдатися до допомоги ПБ, було б непогано пам’ятати про необхідність дотримуватися правильної послідовності дій та техніки безпеки, інформує “Твоя МАШИНА”

Перш ніж взагалі щось зробити з пауербанком, рекомендується взяти технічне керівництво для даного пристрою і вивчити його досконально. Там ви напевно знайдете не тільки загальні відомості та універсальні правила, але й різні спеціальні правила, які можуть бути актуальними тільки для конкретної моделі повербанку. Нижче йдеться про загальні правила експлуатації даного пристрою при зарядці акумуляторної батареї автомобіля.

1. Що потрібно зробити перед запуском повербанку?

Перед тим, як запускати переносне джерело енергії (повербанк або просто ПБ), необхідно вимкнути і сам ПБ, і запалювання автомобіля. Після цього машина в обов’язковому порядку ставиться на гальмо стоянки. Якщо в транспортному засобі використовується автоматична коробка передач, вона переводиться в положення «парковка». Якщо коробка механічна – виставляємо нейтральну передачу. При роботі з ПБ настійно рекомендується використовувати рукавички та захисні окуляри. Зніміть з клем переносної батареї захисні ковпачки, визначте «плюс» і «мінус» (у цьому допоможе інструкція), обережно очистіть клеми сухим ганчірком, якщо вони до цього були забруднені брудом або мастилом. Наприкінці ще раз перевірте, що ПБ, і запалення автомобіля вимкнені.

2. Як приєднати та запустити повербанк?

Роз’єм на червоному дроті підключається до «плюсу» акумулятора. Чорний роз’єм підключіть до незабарвленої металевої деталі автомобіля. В інструкції до ПБ щодо цього повинні міститися конкретні поради, яка деталь підійде у вашому випадку найкраще! Тепер увімкніть живлення переносної батареї. Спробуйте запустити двигун автомобіля. Якщо завівся одразу – відключаємо дроти ПБ. Якщо не завівся відразу – не крутіть стартер хоча б 5 секунд. Найкраще почекатиме 2-3 хвилини, щоб АКБ автомобіля трохи зарядився від ПБ. Після цього пробуємо ще раз … Якщо автомобіль не запустився і після такого, то це означає лише одне: акумулятор зовсім ВСЕ.

3. Що потрібно зробити після запуску?

Після запуску двигуна потрібно вимкнути повербанк, не заглушаючи двигун. Усі кабелі від’єднуються суворо у зворотному порядку: спочатку чорний і потім червоний. Уважно стежте за тим, щоб роз’єми не торкалися один одного до тих пір, поки не будуть повністю відключені від усіх пристроїв. Якщо машина завелася, здійсніть хоча б 20-хвилинну подорож для повної підзарядки АКБ.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять