У мережі показали найрідкісніші та незвичайні українські автомобілі

Українцям вирішили показати фото найрідкісніших та незвичайних українських автомобілів. Ми звикли, що у нашої автомобільної промисловості не дуже широкий асортимент, але за часів СРСР на території України вироблялися електромобілі, позашляховики і навіть спортивні Запорожці.

Українські конструктори в ті часи випускали чимало інноваційних автомобілів. Однак, на превеликий жаль через брак фінансування, вони не пішли в серію і с часом були просто забуті.

Перший український електричний автомобіль, був створений у 1947 році. Фургон ЛАЗ-750 був випущений лише у 20 екземплярах. Ці фургони розвозили пошту в Ленінграді. Без зарядки вони могли проїхати 50 кілометрів та розвивали максимальну швидкість до 35 кілометрів на годину.

Також в Україні був створений спортивний Запорожець. Цей спорткар був елегантним купе «Спорт-900». Автомобіль був розроблений на базі ЗАЗ-965 та мав дуже легкий склопластиковий кузов. Вага спорткара була всього 500 кг, що говорить про те, що навіть зі стандартним двигуном він був досить швидким. Таких машин було зібрано лише 5 або 6 екземплярів у період з 1963 по 1969 рік.

В Запоріжжі у 60-х роках проектували позашляховики ЗАЗ. Вони також виготовлялися на базі ЗАЗ-965 і стали цілим сімейством ЗАЗ-970. Виготовляли мікроавтобуси, пікапи та фургони як задньопривідні, так і повнопривідні. В планах виробника був випуск 50 тисяч щороку, але влада надала перевагу випуску ЛуАЗ-969, відомий як «Волинь».

Источник focus.ua
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять