Негайно їдьте на СТО: якого звуку в автомобілі бояться всі механіки

Автомобіль, як і живий організм, коли перебуває не в найкращому своєму стані, подає всілякі симптоми, що дає змогу діагностувати ту чи іншу «хворобу». Серед іншого на наявність несправностей можуть вказувати нетипові звуки, які машина видає в тих чи інших ситуаціях. Відомий автомеханік Скотті Кілмер розповів про одну таку ознаку, якої бояться механіки. Експерт рекомендує водіям негайно їхати на СТО, щойно вони почують цей звук.

Мова про скрип гальмівних колодок. Якщо ви натискаєте на педаль гальма і чуєте неприємний скрегіт – знайте, що ваші гальмівні колодки зносилися і вже не виконують свою функцію належним чином. До того ж уже, найімовірніше, почали зношуватися гальмівні диски, міняти які набагато дорожче. Експлуатувати автомобіль з такою проблемою вкрай небезпечно, оскільки гальма можуть відмовити в будь-який момент.

За словами Кілмера, товщина колодок не має бути меншою за товщину великої монетки. Нормальний стан витратних матеріалів за товщини не менше 10 мм. Якщо вони стерлися до позначки в 3 мм і менше, значить стан критичний і заміна потрібна негайна заміна.

Источник Express
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять