Як на літній гумі дотягнути до зими, і не потрапити в ДТП

Зима не за горами, але автомобілісти до останнього тягнуть, щоб «перевзутися». Експерти вирішили розповісти, як проїздити на літній гумі до холодів, але при цьому не потрапити в ДТП.

При температурі нижче 8 градусів тепла літня гума сильно твердне. При цьому, чим старіші покришки, тим гірше. ДТП на таких колесах можна уникнути, але треба пам’ятати, що з нею потрібно раніше і акуратніше сповільнюватися, гальмувати і входити в повороти.

При температурі +3-5 градусів на дорогах вже з’являється ожеледиця. На літній гумі по ній їздити небезпечно, а тому потрібно забути про різкі гальмування, розгони, їхати на невеликій швидкості, і подалі від інших машин. Потрібно враховувати, що на ожеледиці ABS і система стабілізації не настільки ефективні, як на неслизькому дорожньому покритті.

Бруд і листя на дорозі також небезпечні. Вони теж роблять асфальт надзвичайно слизьким, а для літньої гуми і поготів. Якщо на повороті є листя і бруд, то краще входити в нього по максимально прямій траєкторії.

Не варто забувати про аквапланування. Влітати в калюжі не потрібно, а тим більше, в поворотах. Якщо машина втрачає зчеплення при в’їзді у воду, слід плавно скинути швидкість.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти