5 способів підвищити потужність свого авто

Чимало власників машин люблять поколупатися в моторі, намагаючись «видавити» з нього більше потужності. Також вони шукають шляхи зменшення витрати пального. У цій статті Твоя МАШИНА розповість про 5 простих способів, як власноруч підвищити характеристики автомобіля.

  1. Встановити компресор

Чим більше повітря подається у двигун, тим потужнішим він буде. Саме це робить компресор, підвищуючи тиск – створюючи наддув. Він працює від колінчастого вала двигуна за допомогою ременя або зубчастого ланцюга. Чим більший тиск створює компресор, тим більше палива можна подавати, таким чином форсуючи двигун. Таким чином, можна підвищити потужність двигуна на 50%. У наш час на ринку доступні готові комплекти, які можна встановити практично на будь-який автомобіль.

  1. Поставити фільтр нульового опору

Властивості фільтра, що очищає повітря, дуже впливають на потужність двигуна. Чим менше опору фільтр надає повітряному потоку, тим краще. Якісні повітряні фільтри «нульового опору» складаються з тонкого шару вати або іншого матеріалу, розташованого між декількома шарами тонкої сітки або тканини. Повітря вони пропускають більше, ніж стандартні моделі з паперу.

  1. Зробити охолодження всмоктуваного повітря

Хоча це може здатися дрібницею, але температура повітря впливає на ефективність автомобіля. Завдяки спеціальному комплекту, двигун внутрішнього згоряння отримує більш прохолодне повітря, а значить, його надходить більше, що підвищує потужність. На непрогрітому двигуні ця система, навпаки, підігріває повітря, чим полегшує запуск.

  1. Провести чіп-тюнінг

На сучасних моделях автомобілів є бортовий комп’ютер, який управляє найважливішими функціями: випередженням запалювання, підготовкою паливо-повітряної суміші правильного складу, роботою антиблокувальної системи гальм. Алгоритми управління цими параметрами можуть бути змінені прямо в пам’яті електронного блоку управління за допомогою комп’ютера і спеціальних програм. Таким чином, можна підвищити потужність двигуна до 10-30%. Також при цьому знижується витрата палива.

  1. Зменшити вагу

Легкі предмети рухаються швидше, ніж більш важкі – очевидна істина з фізики. Чим легший автомобіль, тим швидше він буде прискорюватися. Є багато способів полегшити машину. Наприклад, можна замінити скляні вікна на більш легкі пластмасові або акрилові. Дискові гальма також дають істотну різницю ваги в порівнянні з традиційними барабанними гальмами.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти