Фатальні помилки при купівлі зимових шин, які краще не допускати

Зима зазвичай настає несподівано, сіючи паніку серед автовласників. Особливо хвилюються ті, хто відкладав покупку шин в довгий ящик, який в підсумку злегка припорошило снігом. Вони в першу чергу готові наробити чимало помилок, аби скоріше перевзути автомобіль.

Здавалося б, купити покришки нескладно, але це тільки на перший погляд. Якщо підійти до процесу з поспіхом, то можна обдурити самого себе.

Ось найбільш характерні помилки автовласників при купівлі зимових шин.

Поспіх та економія

Поспіх – головний ворог покупця, незалежно від того, на який продукт він націлився. Автомобіліст, стурбований прогнозом погоди, може не звернути увагу на важливі деталі, через які експлуатація виявиться дискомфортною і навіть небезпечною.

Що стосується економії… Ми прекрасно розуміємо, що не у всіх є можливість придбати модель відомого виробника, але нерідко можна знайти компромісний варіант. На вторинному ринку досить великий вибір, що дозволяє не йти на сумнівні авантюри на кшталт купівлі продукції якогось маловідомого азіатського бренду, що не тямить в зимових шинах. Пам’ятайте – тільки шини відокремлюють автомобіль від асфальту. Від них залежатиме керованість і довжина гальмівного шляху. Перед тим як визначитися з моделлю, не полінуйтеся вивчити відгуки і результати тестів.

Неуважність до пошкоджень

При виборі необхідно провести обов’язковий і ретельний огляд кожного колеса на наявність пошкоджень. Інспекцію слід проводити як зовні, так і всередині. На боковинах не повинно бути гриж і слідів ремонту.

При неправильному зберіганні на поверхні з’являються мікротріщини і брати комплект з “павутинкою” ми б не рекомендували. А ось прокол протектора – не найбільша проблема, яка може трапитися, хоча особисто ми б теж відмовилися від такого варіанту. Особливо, якщо шина прикрашена великими за площею латками.

Байдужість до року випуску і зносу

На боковинах покришок вибита дата їх випуску – маркування містить чотири цифри, де перші дві вказують на номер партії, а другі – на рік виробництва. Буває позначення, що починається з літер DOT, але нехай це не збиває вас з пантелику – в даному випадку останні чотири цифри розшифровуються таким же чином.

“Беушні” шини, куплені по оголошенню у приватної особи, в більшості випадків купувалися єдиним новим комплектом в магазині. Відправившись в фірму, що реалізує старий товар, вам доведеться в буквальному сенсі зібрати набір з шин різного року випуску, що розрізняються за ступенем зносу. Головне – прискіпливо оглядати товар і не поспішати. Брати старий товар не рекомендується. Коли вік колеса перевалює за п’ять років, воно може почати розсихатися і вкриватися мікротріщинами. Зрозуміло, при належному зберіганні нічого страшного не станеться, але ви навряд чи дізнаєтеся подробиці складування колишнім власником або продавцем.

Гонка за розмірністю

Ставити на зиму максимально широкі покришки – помилка. Навпаки, бажано віддати перевагу більш вузьким, які будуть розрізати сніг і, скажімо так, з меншими зусиллями добиратися до твердої поверхні.

Як нові колеса вибрати

Тут теж є свої нюанси. Перш за все, зверніть увагу на переваги і недоліки, що цікавить вас у моделі – інформацію можна в першу чергу отримати з тестів авторитетних видань, а також з відгуків споживачів, які, до слова, бажано фільтрувати.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти