Експерти розповіли, як правильно доглядати за авто взимку

Автомобільні експерти дали кілька порад з правильної та безпечної експлуатації транспортного засобу взимку.

Насамперед водіям нагадують про необхідність дотримання вимог технічного регламенту щодо безпеки колісних транспортних засобів і радять своєчасно міняти літні шини на зимові, якою б теплою не здавалася зима.

До того ж варто не забувати про акумулятор, стан якого потрібно перевіряти не тільки перед довгою поїздкою, але і перед стоянкою вночі на морозі. Рівень електроліту не повинен бути нижче мінімальної позначки на корпусі, а напругу найкраще перевіряти прямо перед поїздкою.

Їздити із засипаними снігом або захололими стеклами також не варто – це погіршує оглядовість і може створити серйозну небезпеку, як для вас, так і для інших учасників дорожнього руху. Саме тому слід якомога частіше стежити за незамерзаючою рідиною в бачку склоомивача і тримати в багажному відділенні хоча б одну запасну каністру з нею.

Не зайвими будуть проводи для «прикурювання», трос, лопата, щітка для змітання снігу і скребок для льоду.

Також в зимовий період особливо корисна силіконова змазка – завчасна обробка гумових ущільнювачів за допомогою неї допоможе назавжди забути про проблему примерзання дверей і дверних ручок.

Разом з тим водіям нагадують, що важливо одягатися по погоді, бути гранично уважними за кермом, уникати пробуксовок і різких маневрів на дорозі, дотримуватися дистанції і триматися подалі від неочищених від снігу транспортних засобів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти