Досвідчені водії назвали дієвий спосіб, щоб автомобіль не бився струмом

Напевно багатьом водіям відомо неприємне відчуття, коли, виходячи з машини, б’єшся струмом. І добре, якщо б це сталося один раз, але ось постійно відчувати подібне – приємного мало. Чому ж машина б’ється струмом, і як позбутися від розрядів, розбираємося далі.

Цікавий той факт, що взимку при виході з машини струмом майже не пробиває, а ось коли температура навесні повзе вгору, тоді починає все частіше «іскрити». Справа тут не в нагріванні повітря, а в статиці, яке виникає, коли ми совається на сидінні в набагато меншій кількості одягу і з відкритими ділянками тіла. Як тільки автомобіль зупиняється, відчиняються двері і водій береться рукою за металевий кузов, його відразу б’є струмом.

Традиційно для боротьби зі статичною електрикою використовують спеціальні смужки або ж антистатичні спреї. Що стосується смужок, не всі водії хочуть їх чіпляти, вважаючи пережитком минулого. Та й по правді кажучи, вони не завжди рятують від розрядів. Спрей же робить свою справу. Ось тільки якщо ви користуєтеся машиною щодня, то балончика вистачить максимум на тиждень.

Залишається зрозуміти, як же позбутися від накопиченої електрики. Перший спосіб досить простий, ним користувалися ще наші батьки і діди. Потрібно правильно і послідовно виконувати алгоритм дій. Увесь сенс в тому, щоб доторкнутися до кузова до того, як повністю вийти з машини. Поставте ноги на землю, не встаючи з сидіння, і тільки після цього беріться за двері. Відбудеться заземлення, і розряду не буде.

Другий спосіб заснований на тому ж принципі, що і перший. Після відкривання дверей візьміть ключ запалювання за металеву частину і торкніться нею кузова. І знову ж заземлення зробить свою справу, і машина не буде «битися струмом».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти