Що робити, якщо «незамерзайка» замерзла

Досвідчені водії запевняють, щоб морозостійка рідина, яка замерзла в бачку омивача, розтанула, не варто чекати весни. Лайфхаком від експертів поділився сайт ТМ.

За словами фахівців, обіцянки на етикетці склоомиваючої рідини про її морозостійкысть, не гарантують, що вона в результаті не перетвориться в лід. Особливо, якщо «незамерзайка» куплена де-небудь на узбіччі. Однак і замерзлу систему омивання скла можна реанімувати, запевняють автоексперти.

Найпростіший спосіб – загнати машину на кілька годин в гараж або на теплу парковку. Однак, не у кожного водія є час чекати поки відтане омивач, тому процес реанімації системи, запевняють експерти, можна прискорити.

В першу чергу, не зайвим буде перевірити зовнішні форсунки омивача. Найчастіше рідина замерзає тільки в них, тому можна спробувати позбутися від льоду в отворах чимось на зразок голки.

Однак якщо проблема проникла набагато глибше, і «незамерзайка» замерзла прямо в бочці омивача, положення врятувати може пара літрів медичного спирту, здатного розтопити лід. Однак цей лайфхак виявиться марний, якщо рідина застигла в трубках системи.

Тому найкращий варіант, на думку фахівців, – це загнати автомобіль на мийку. Необхідно попросити співробітника помістити в бачок омивача шланг з теплою водою і включити натиск. Експерти запевняють, достатньо лише кількох хвилин, щоб система омивання запрацювала.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти