7 поширених міфів про зимову гуму, які вже давно пора забути

Навколо зимових шин в середовищі автомобілістів сформувалося досить багато дивних міфів. Проте, є і такі помилки, які відрізняються вкрай стійким характером і кочують зі свідомості в свідомість на протязі ось вже не першого десятка років. Саме час розставити всі крапки над «i», остаточно розібравшись з низкою запитань, які насправді не мають нічого спільного з суворою дійсністю.

1. Досвід вирішує

Перша і дуже популярна думка, яка живе в середовищі автомобілістів – це переконання про те, що важливі не шини, а досвід водіння. Скажімо так: навіть геніальний митець не намалює шедевр за допомогою палиці і бруду. Правильна гума дуже важлива. Однак, працює це в дві сторони – якими б відмінними не були б покришки, необережний водій все одно з високою часткою ймовірності потрапить в біду.

2. В ЄС заборонена зимова гума

Це не так. У багатьох країнах Європи заборонені шиповані покришки, а не зимові. Пов’язано це з тим, що більшість доріг там в зимовий період чиститься до асфальту. Проте, їздити без зимової гуми не можна. Більш того, в деякі гірські регіони машину без зимової гуми взагалі не пропустять.

3. Повному приводу підійде будь-яка гума

Дуже небезпечний міф. Проти законів фізики дуже складно щось сказати. Навіть якщо повнопривідний автомобіль добре розганяється на снігу і льоду, це ще зовсім не означає, що він буде також чудово на них управлятися і найголовніше – добре гальмувати. Будь-яка спроба гальмування з літньою гумою на снігу призведе до біди.

4. Широкі шини краще

Останні тести показали, що широка гума не має переваги над стандартною. Найкраще брати зимові покришки звичайної розмірності. Більш того, в деяких випадках, саме широкі шини поводяться на зимовій дорозі найгірше. Не рятують в таких випадках навіть шипи. Все тому, що на них (в такому випадку) виявляється недостатній тиск.

5. Можна заощадити, поставивши зимову гуму на одну вісь

Ще одне вкрай небезпечна помилка. За поширення цього міфу в позитивному ключі взагалі варто було б ввести кримінальне покарання. Якщо поставити зимову гуму тільки на одну вісь, то вже перший же поворот може закінчиться для водія виключно драматично. Якщо бракує грошей, краще придбати зимові покришки дешевші, але на всі колеса.

6. На хороших зимових нешипованних покришках можна їздити весь рік

Вкрай дурне твердження. Зимові і літні шини в першу чергу відрізняються складом гуми. Уже при мінімально теплій температурі повітря зимова гума починає вести себе гірше нікуди, втрачає свої якості і стає причиною небезпечних ситуацій.

7. Не можна їздити з шипами по асфальту

І так і ні. Дешева шипована гума дійсно має деякі шанси втратити частину шипів при їзді по асфальту. Однак якісна продукція позбавлена ​​подібних недоліків. Хороші покришки спроектовані так, щоб верхня частина шипа ховалася під час їзди.

А також: Шипи марні на льоду в мороз

Тести показують строго протилежне – шипи на льоду краще всього працюють саме в мороз.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти