Старенький Mercedes проехал почти 2 млн км фото

Mercedes-Benz W123 1981 року випуску є одним зі світових рекордсменів з пробігу, станом на 2019 рік автомобіль проїхав 1 мільйон 853 тисячі км, інформує Твоя МАШИНА.

Його власник американець Пол Харман зі штату Джорджія. Він придбав авто ще в 1983 році, в той момент Мерседес вже був не новий і мав на одометрі близько 64 000 км пробігу. З того моменту чоловік їздить на автівці постійно.

Варто зазначити, що авто не зберігалося в тепличних умовах. Його експлуатували і навіть їздили на Аляску.

Автомобіль оснащений 2,4 літровим дизельним двигуном на 74 к.с. Цей агрегат вважається надійним в силу простоти своєї конструкції. За весь час на машині Пола капітальний ремонт двигуна побився тільки раз – на 600 000 км пробігу.

Відповідаючи на питання про секрет довговічності свого Mercedes, власник сказав, що не робить нічого особливого, крім одного – замінює мастило кожні 5 000 км.

За ці роки були проведені і інші ремонтні роботи: повне перефарбування кузова заводський фарбою, заміна всіх ущільнювачів і прокладок (у 1991 році, на пробігу в 900 тис. км). Також час від часу на седані змінюють елементи підвіски та інші деталі, які неминуче зношуються.

Останній раз Пола і його авто бачили на виставці елегантності класичних автомобілів в 2019 році. Саме тоді і був зафіксований вражаючий пробіг 1 мільйон 850 тисяч кілометрів. Тобто, можливо, зараз живучий “німець” проїхав вже понад 2 млн км.

Читайте також: Українець власноруч зібрав потужний позашляховик і назвав його «Україна»: фото

Источник obozrevatel.com
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять