Як виглядають перегони на 44-тонних тягачах: відео

Ведучі YouTube-каналу Сarwow вирішили влаштувати перегони на величезних 44-тонних тягачах Mercedes-Benz і Scania.

Блогери влаштували гонку без причепа в заїзді на 402 метра, а потім порівняли динаміку розгону вже на завантажених фурах на аналогічній дистанції. Також була влаштована серія заїздів «з ходу» і оцінена ефективність гальмування автопоїздів.

У заїздах брали участь безкапотні тягачі, обладнані дизельними силовими установками, що поєднуються з 12-ступінчастою АКПП і заднім приводом. Обидві вантажівки обладнані допоміжної віссю-лінивцем.

Німецький Mercedes-Benz Actros обладнаний 10,7-літровим 480-сильним шестициліндровим турбодвигуном OM470 розвиває крутний момент 2200 Нм. Scania R500 може похвалитися 13,0-літровим 500-сильним шестициліндровим турбодвигуном з крутним моментом 2550 Нм.

Незважаючи на те, що вантажівки відрізняються за вихідними характеристиками дуель, видалася захоплюючою. Тягачі без причепів на дистанції в чверть милі прийшли до фінішу з різницею 0,1 секунди, але більш цікаві результати вийшли в ході заїзду автопоїздів спорядженою масою 44 тонни. Хоча таких повільних дрег заїздів блогери ще не влаштовували.

Читайте також: Названо найбільш проблемні авто з пробігом, які часто ламаються

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти