Американський електромобіль Lucid Air буде заряджатися швидше за інших: +480 км за 20 хвилин

Стартап Lucid з США 9 вересня представить свою дебютну модель Air в серійному втіленні. Компанія поширює про неї нові подробиці, деякі з них шокують. Стало відомо, що електромобіль зможе заряджатися швидше за всіх конкурентів.

Завдяки електричній архітектурі з напругою понад 900 В, а також передовим літій-іонним акумуляторам і просунутому контролю температури для запобігання перегріву седан зможе набирати 20 км додаткового запасу ходу всього за одну хвилину. При потужності станції понад 300 Вт буде достатньо всього 20 хвилин, щоб наповнити батарею енергією для запасу ходу 480 км.

Також Lucid оголосила про підписання угоди з Electrify America, завдяки чому власники електромобілів цієї марки зможуть безкоштовно користуватися її зарядними станціями. У мережі Electrify America доступні зарядки потужністю до 350 кВт.

Для домашньої підзарядки автовиробник розробив станцію Lucid Connecting Home Charging Station. Вона зроблена з двонаправленим принципом. Це означає, що власники можуть використовувати Lucid Air в якості тимчасового джерела енергії для живлення своїх будинків.

Нагадаємо, раніше в серпні електричний седан Air отримав офіційну оцінку Агентства з охорони навколишнього середовища США (EPA), згідно з якою запас ходу Lucid Air становить 832 км. Це більше, ніж у флагманських версій Tesla Model S.

Вражають і інші параметри «повітряного» електромобіля. Максимальна швидкість седана складе 320 км/год, розгін до 96 км/год (60 миль в годину) займе 2,5 секунди. Раніше компанія повідомляла, що один із прототипів Air зміг прискоритися до 378 км/год.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти