Tesla представила свій найдешевший кросовер: на що він здатний

Компанія Tesla випустила нову версію свого компактного електричного кросовера Model Y. Вона іменується Standard Range, і являє собою, по суті, найдешевший SUV каліфорнійської марки.

Tesla Model Y Standart Range є початковою версією в лінійці моделі. Машина оснащена всього одним електромотором (замість двох), які приводять в рух задню вісь. Від від 0 до 60 миль в годину (97 км/год) вона прискорюється за 5,3 секунди, максимальна швидкість обмежена електронно на позначці 217 км/год.

Запас ходу Tesla Model Y становить 244 миль, що еквівалентно 393 км. Спочатку в Теслі не хотіли робити позашляховик з такою, на їхню думку, скромною автономністю, але в підсумку вирішили, що для їзди по місту таких цифр буде більш ніж достатньо, поставивши в пріоритет більш доступну ціну.

Купити Tesla Model Y Standart Range в США можна за 41 990 доларів. Це на 4 000 доларів більше, ніж коштує доступна версія соплатформенного седана Model 3, і на 8 000 доларів менше, ніж коштує старша Model Y Long Range.

Паралельно з цим Тесла запропонувала для всіх версій Model Y опціонний третій ряд сидінь – його установка обійдеться в 3 000 доларів. Крім самих крісел, два додаткових пасажира також отримають зарядні розетки для гаджетів.

Читайте також: У мережі показали новий дешевий електричний седан Renault

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти