Чехи розкрили характеристики нової Skoda Fabia 2022

Хетчбек Skoda Fabia в цьому році змінить покоління. В даний момент автомобіль проходить випробування, під час яких були зроблені фотографії машини. Також виробник розкрив деякі характеристики, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Skoda Fabia 2022 залишить лави маленьких хетчбеків – габарити збільшилися на 10 см. Тепер довжина становить 4,1 м, колісна база – 2,56 м, що можна порівняти з Volkswagen Golf четвертого покоління. Збільшення розмірів стало можливим завдяки переходу на нову платформу MQB-A0.

Відповідно, збільшився простір автомобіля. Став ширшими не тільки салон, але і багажник – обсяг досягає 380 л, що на 50 л більше попереднього покоління. Складені сидіння збільшують місце багажника ще до 1190 л.

Також машина стала краще чинити опір повітрю – коефіцієнт аеродинамічного опору вдалося знизити з 0,32 до 0,28. Цьому посприяла активна заслінка радіатора.

Модель відмовилася від дизельних двигунів. Базові версії отримають 1,0-літровий трициліндровий мотор MPI потужністю 65 і 80 к.с., середні варіанти – 1,0-літровий турбомотор TSI на 95 і 110 сил, а топові модифікації – 1,5-літрову турбочетвірка TSI, яка видає 150 к.с. Старші версії будуть працювати в парі з 7-діапазонним «роботом» DSG, інші з – 6 і 5-ступінчастою «механікою».

Оснащення Skoda Fabia 2022 велике: світлодіодна оптика, віртуальна приладова панель, 9 подушок безпеки, знімні підстаканники, додаткове відділення для різної дріб’язку на другому ряду, USB-порт в салонному дзеркалі для відеореєстратора і багато іншого.

Новинка очікується на ринку в цьому році, але це тільки хетчбек. Універсал доведеться почекати до 2022 або 2023 року.

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти