Новий ЗАЗ Ланос 2020 року: перші фото популярного автомобіля

Виробництво улюбленого багатьма українцями вітчизняного автомобіля ЗАЗ Ланос на даний момент під великим питанням, якщо говорити про перспективи на майбутнє. Однак, невже легендарний автомобіль незабаром повернеться на конвеєр в новому вигляді?

Схоже, справи у Запорізького автомобілебудівного заводу налагоджуються. Нещодавно ми розповідали вам про новий комфортабельний автобус ЗАЗ А08, який планують відправити у виробництво. Логічним продовженням стала б пропозиція масового бюджетного авто, яким для українських покупців довгий час був ZAZ Lanos.

У розпорядженні Автоцентра виявилися фото ескізів, які можуть натякати на активну розробку моделі нового покоління. Як водиться в подібних випадках, якість зображень залишає бажати кращого. Але ми підвищили різкість і контрастність фото, щоб розглянути більше інтригуючих деталей.

Зрозуміло, на скетчах немає ніяких підписів, що вказують на конкретну модель. Ми лише чітко бачимо впізнаваний шильдик ZAZ. Проте, зображеним автомобілем може виявитися саме новий Ланос. Логічно було б очікувати таке авто через 1,5-2 роки.

На походження моделі в тому числі вказує подібність малюнків з концептом ZAZ Lanos M, представленим в 2007 році. На конвеєр відправити автомобіль планували в 2009-му, проте ідея не отримала продовження.

Невже ці напрацювання було вирішено знову пустити в хід? Зверніть увагу на збільшені в розмірах передні фари і більшу фальшрадіаторну решітку з «багатим» хромованим декором і великою емблемою автовиробника. Також варто відзначити пластику переднього бампера і «бумеранги» денних ходових вогнів. Звичайно, дизайнерські ескізи завжди рясніють гарними елементами на зразок величезних коліс, довгих капотів і невеликої площі скління. Технологічні норми і вимоги безпеки завжди вносять корективи в пропорції автомобіля.

На даний момент ми нічого не знаємо про технічну складову новинки. Але було б логічно використовувати більшість колишніх компонентів і навіть платформу, яка добре пристосована до умов наших доріг. В тому числі, такий підхід забезпечив би оперативну розробку і відносно недороге виробництво.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти