Ford створив 1400-сильний електричний Mustang Mach-E

Таким чином компанія демонструє не тільки свою технологію, але і екстремальний потенціал електромобіля.

Близько року тому, ще до того, як Mustang Mach-E був представлений, підрозділ Ford Performance приступив до роботи над дрифт-версією свого електричного кросовера потужністю 1400 кінських сил. Зараз компанія вирішила вперше продемонструвати своє дітище. Mustang Mach-E 1400 – це «дикий» тримісний прототип, який кричить, як банши (різновид фей в ірландському фольклорі) і може спалювати відразу чотири покришки.

Оснащений потужним заднім крилом, аеродинамічним кузовом і сімома (!) електромоторами, Mustang Mach-E 1400 розвиває максимальну швидкість близько 260 км/год. Двигуни отримують живлення від порівняно невеликого акумулятора ємністю 56,8 кВт/год, що складається з нікель-марганцево-кобальтових (NMC) елементів. У компанії стверджують, що ці елементи забезпечують «надвисоку продуктивність і високу швидкість розряду». Батарея «Мустанга» спроектована так, щоб під час зарядки вона охолоджувалася діелектричною рідиною. Оскільки це все ж прототип, акумулятор має властивість швидко розряджатися, але для демонстрації екстремального потенціалу автомобіля і технології Ford EV це не є проблемою.

Що стосується електродвигунів, то чотири з них приводять у рух задні колеса, а три інші — передні. Автомобіль може працювати в повнопривідному, задньопривідному або передньопривідному режимах. Крім того, на ньому можна легко налаштувати режими для драг-рейсингу, традиційної їзди по гоночному треку. На Mustang Mach-E 1400 димлять покришки, і це не дивно, оскільки в його створенні безпосередню участь брав професійний дрифтер Он Гіттін-молодший (Vaughn Gittin jr.). За наявною інформацією, Ford думав про участь в Formula E – електричній альтернативі Formula 1 і навіть обговорював цю можливість з командою Penske.

Це не перший електричний Mustang потужністю 1400 к.с., який вийде з-під крила Ford Performance в цьому році. У квітні дебютувала версія «Мустанга» для драг-рейсингу, а на торішній виставці Specialty Equipment Market Association в Лас-Вегасі був представлений «Мустанг» з механічною коробкою передач.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти