Рідке скло: що це, як використовувати і який ефект

На ринку автомобільної хімії можна знайти безліч засобів для догляду за кузовом: поліролі, очищувачі, шампуні, воски. Вони покликані усунути забруднювачі й замаскувати дефекти лакофарбового покриття. З останнім успішно справляються поліролі та віск. Відносно недавно на ринку з’явилося рідке скло. Купуючи запчастини на Avtopro.ua та на інших майданчиках водій розуміє, що рідке скло найдорожчий засіб для догляду за кузовом. Avtopro.ua, маркетплейс автомобільних товарів, розповість про них докладніше.

5De6YgWjA-fcRkSi0BAmBmneAvvv0m-1DUpVQ89SavrySm4ObIkXX2oq_I-HxeOAxyxg3IVD59tDUbF9iqnZ1JEgAMS9rzgcU3SIihhkLdSPqW7R624y5feDg45yb1XJSs-MbsGn

Що таке рідке скло

Рідке скло виготовляють з силікону, алюмінію, силікатів, оксидів титану і поверхнево-активних елементів. Такі суміші не шкодять емалі й утворюють тонку плівку поверх лакофарбового покриття (ЛКП) з індексом жорсткості 7H-9H за європейською шкалою. Рідке скло поділяються на скло (Glass Coat) та більш міцну автокераміку (Ceramic Coat). Подібні засоби гарантують:

  • Часткове відновлення ЛКП і поліпшення зовнішнього вигляду автомобіля;
  • Захист кузова від хімічно активних складів і твердих частинок;
  • Додатковий захист від вигорання фарби;
  • Опціонально: гідрофобний ефект.

Рідке скло після застигання стає досить міцним. При цьому воно створює глянцевий блиск та ефект відновлення кольору. Висока вартість виправдовується ресурсом, оскільки два шари рідкого скла служать не менше 4 місяців.

xEKhe01-wVspbboEBuAOM-X_GlrkUA_JHKpzrh6caHX3niMgu5UjHchFd99Kvogms8mVdP_lGxbLNmlPbZBF_VjNB2K-bMtqogyDFkPLGNYU6HG8eCGcIErNS5z47wCq_I4KmhSG

Вибір рідкого скла й методика використання

Рідке скло відмінно підійде тим, хто користується автокосметикою і хоче спробувати щось нове. На ринку автокосметики сьогодні можна знайти рідке скло в невеликих флаконах, їх вистачає на одну повну обробку кузова. Склад бажано наносити у 2 шари та в майбутньому оновлювати раз в 4-6 місяців. Рекомендуємо звернути увагу на продукцію фірм Soft99, Willson, Sonax, Ceramic Pro, Gyeon. Алгоритм нанесення рідкого скла:

  • Ретельно вимити кузов;
  • Загнати автомобіль в гараж з сухим і чистим повітрям;
  • Підготувати склад згідно з інструкцією;
  • Нанести рідке скло на ділянку кузова і розподілити за допомогою бавовняної ганчірки;
  • Почекати від 5 до 25 хвилин (залежить від температури повітря);
  • Відполірувати ділянку за допомогою мікрофібри;
  • Повторити пункти 4-6 на інших ділянках кузова;
  • Опціонально: нанести другий шар.

Якщо ви користуєтеся автокосметикою не перший раз, то можете швидко обробити весь кузов і відразу приступити до поетапного ручного полірування. Гумові ущільнювачі, скло і фари бажано захистити за допомогою малярного скотчу. Кузов можна попередньо обробити спеціальним очищувачем та поліролю, якщо хочете досягти максимального блиску. У комплекті з рідким склом йдуть всі необхідні пристосування. Після нанесення скла необхідно почекати 6-8 годин, перш ніж виходити на дорогу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти