Назвали 5 типових помилок, які «вбивають» акумулятор автомобіля

Експерти назвали помилки водіїв, які шкодять акумулятора автомобіля, передає «Твоя МАШИНА» .

1. Чи не вимкнути споживачі енергії

Водії схильні залишати включеним головне освітлення, особливо в сонячний день, коли цю помилку легко не помітити. В результаті батарея розряджається. Від одного разу нічого поганого не трапиться, але після ряду таких циклів розрядки-зарядки акумулятор може просто перестати тримати заряд.

2. Знижена напруга зарядки

Причиною може стати несправний генератор, що прослизає ремінь або брудні контакти. Тоді АКБ не буде повністю зарядженим і будуть розвиватися процеси сульфатации, тобто на електродах будуть осідати кристали сульфату свинцю. Природно, це довго такий акумулятор не протягне.

3. Перезаряд акумуляторної батареї

При кипінні електроліт буде поступово випаровуватися, і тому електроди будуть поступово оголюватися. В результаті ємність АКБ буде поступово падати.

4. Перевантаження мережі

Додаткове обладнання підвищує навантаження на мережу. Деякі здогадуються підключати до АКБ навіть мікрохвильовку, пилосос, чайник. Для цього використовують інвертор, який обіцяє видавати кіловатні потужності. Однак при потужності 1500 Вт вхідний струм складе 130 А. Так батарея протримається від сили пару хвилин. Тому при підключенні потужного споживача обов’язково треба заводити мотор.

5. Звичайна акумуляторна батарея замість AGM

У багатьох машин є опція «старт-стоп», яка вимагає батарею з технологією AGM. Однак власники для економії встановлюють звичайний АКБ. Природно, при такому навантаженні довго батарея працювати не може.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти