Як правильно доглядати за автомобілем на мийці самообслуговування

В якості альтернативи замість професійної автомийки можна вибрати станцію самообслуговування. Про всі тонкощі миття автомобіля розповість «Твоя МАШИНА» .

На перший погляд різниці між звичайною мийкою від самообслуговуванням немає – машина так само заїжджає в бокс, відокремлений від інших стіною або шторкою. Тут водій повинен сплатити час, без цього комплекс не запрацює. Функціонал той же, що і в звичайних мийках: первинна безконтактна мийка, обробка кузова миючими складами, мийка кузова з пістолета високого тиску, а також покриття кузова захисними компонентами і сушка.

Мити машину нескладно, але і тут є свої тонкощі.

Мийка пістолетом

Мийка високого тиску видає 140-200 бар, тому пістолет потрібно міцно тримати двома руками. Також сопло слід тримати від машини на відстані не менше 30-40 см. Інакше можна пошкодити фарбу або гумки ущільнювачів авто.

Чистка колісних дисків і арок

Щоб відмити колеса напевно, знадобиться додаткова обробка безкислотній очисниками або безконтактним шампунем. Потім по колесах потрібно пройтися щіткою і змити все напором води, приділяючи особливу увагу колісних арках.

Мийка активною піною

Насамперед на кузов потрібно нанести активну піну і почекати 3-5 хвилин. Влітку немає необхідності попередньо змочувати кузов, це тільки зашкодить шампуню працювати ефективно. Але якщо машина нагрілася на сонці, то її треба охолодити. Від мошок передню частину потрібно обробити спеціальним складом. Це може бути будь-який очищувач слідів комах з магазину.

Змив піни

Змивати миючий склад потрібно в горизонтальному положенні. Низ дверей, бампера і капот краще проходити знизу вгору. Так не вийде пропустити якусь ділянку, а піна, сповзаючи вниз, буде домивати залишилася бруд. Важливо не залишати пісок в арках, порогах дверей і всіх щілинах, інакше пісок подряпає кузов під час сушіння.

Друга фаза мийки

Активний шампунь залишить на кузові розводи. Їх можна прибрати мікрофіброва рушником, але воно може подряпати фарбу. Тому краще повторно нанести піну на кузов і розподілити її губкою з великими порами.

Ідеальним варіантом буде взяти з собою відро і ручної шампунь. Мийка високого тиску допоможе створити піну. Такий склад потрібно нанести на кузов губкою, потім змити залишки. Але також можна замість ручного шампуню використовувати піну, яка призначена для першої фази. Робити це необхідно в рукавичках.

Сушка машини

Протирати машину потрібно мікрофібровими рушниками, не сильно натискаючи. Серветки повинні легко ковзати по кузову. Диски також потрібно протирати насухо серветкою, щоб запобігти появи нальоту і патьоків.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти