Назвали 8 автомобілів із самими незвичайними силовими агрегатами

Фахівці назвали вісім автомобілів із самими незвичайними двигунами, передає «Твоя МАШИНА» .

Mazda RX8

Під капотом автомобіля розташовується роторний двигун Ванкеля. Його розробив німецький інженер Фелікс Ванкель в кінці 50-х років минулого століття. Винахід являє собою компактний роторно-поршневий двигун, який при цьому видавав велику потужність. Такий двигун здійснює три обороти для завершення термодинамічної циклу. Наприклад, на RX8 роторний 1,3-літровий двигун працював з віддачею 250 л.с.

Panhard 24

Ця машина обладнана двоциліндровим оппозитним двигуном з повітряним охолодженням. Його обсяг становив лише 0,85 літра, а потужність – не більше 50 к.с.

Commer Avenger

Автобус оснащувався 3,3-літровим трициліндровим дизельним двигуном TS3 потужністю 105 к.с. і 370 Нм. Агрегат виділявся тим, що кожен горизонтальний циліндр містив два поршня – по одному на кожному кінці – рухомі один проти одного.

Cizeta V16T

Під капотом автомобіля знаходився 6,0-літровий двигун потужністю 560 к.с., який дає прискорення до сотні за 4 секунди. Даний двигун являє собою два мотора V8 від Lamborghini Urraco, об’єднаних в один загальними трансмісією і впускним колектором.

Cadillac

У 1981 році компанія представила двигун V8-6-4, який став першим агрегатом з можливістю відключення частини циліндрів. Під час обгону працювали всі 8 циліндрів, в звичайному режимі включалися тільки 6, а під час холостого ходу залишалося тільки 4 циліндри. 6,0-літровий двигун видавав 140 к.с. і 360 Нм.

Oldsmobile Jetfire

Машина оснащувалася турбованим двигуном V8 Turbo-Rocket на 215 к.с. При установці турбіни ступінь стискування становить 10,25: 1, через що зріс ризик детонації. Щоб в камерах згоряння не відбувалися вибухи, всприсківают спеціальна рідина молочного кольору Turbo-Rocket Fluid, що складається їх дистильованої води і метанолу.

Chrysler Turbine Car

Виробник довгий час створювала газотурбінний двигун, і ця модель перша отримала нову розробку. Компанія стверджувала, що в якості палива підійде навіть арахісове масло, але все-таки рекомендувалося використовувати дизельне паливо, авіаційний гас і неетилований бензин. Однак випускати таке машини було дорого, тому було вироблено тільки 50 екземплярів.

Tucker 48

Споткар обладнали 5,5-літровим оппозитним двигуном з шістьма циліндрами і водяним охолодженням потужністю 170 к.с. і 500 Нм. Двигун мав гідравлічний привід клапанів, пару карбюраторів, герметичну систему охолодження і ряд інших цікавих технологій.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти