Водіям перерахували п’ять головних міфів про моторне мастило

Моторне масло захищає деталі автомобіля від передчасного зносу і пошкоджень. Здається, що все просто – все лише не забувати міняти мастило, і проблем не буде. Але навіть в такій справі водії помиляються. Про міфи розповість «Твоя МАШИНА» .

Чим менше їздити, тим рідше потрібно міняти масло

Насправді, все навпаки: при довгому простоюванні автомобіля масло втрачає свої властивості навіть швидше, ніж при частій їзді. Справа в кисні, який надходить в двигун через вентиляцію картера і окисляє лубрикант. Через це якість масла погіршується.

Моторні масла не можна змішувати

Змішувати можна будь-які масла, якщо збігаються їх допуски і якщо вони відповідають рекомендаціям виробника автомобіля. Лубриканти одного класу досить близькі за складом і властивостями.

За виглядом і запахом моторного масла можна визначити його стан

Темний колір масла означає, що в процесі експлуатації в нього потрапляють сажа, нагар і інші продукти зносу тертьових деталей двигуна, але при цьому масло ще справно виконує свої функції. Тому дивитися треба не на зовнішній вигляд масла, а на інтервал його заміни, запропонований виробником.

Якщо проїхати без заміни масла більше, ніж регламентовано, нічого не відбудеться

Якщо збільшити інтервали заміни масла на третину або більше, то лубрикант почне швидко втрачати свої змащувальні, миючі та захищають властивості. В результаті деталі будуть швидше зношуватися, наближаючи дату ремонту двигуна.

Їздити з мінімумом масла не шкідливо і навіть корисно

Мала кількість масла підвищує температуру двигуна і приводить до появи стукотів. Результатом стане серйозна поломка і дорогий ремонт.

Джерело avtonovostidnya.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти