Що в машині не можна ремонтувати самостійно, якщо не хочеться її доламати або потрапити в ДТП

Часто при поломці автомобіля перед власником постає непростий вибір: піти в автосервіс або покластися на свої сили. Про те, як краще вчинити, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Самостійно ремонтувати машину можна тільки будучи автомеханіком або якщо поломка не пов’язана з ходовими якостями автомобіля. Наприклад, заміна двірників, бічних дзеркал, протитуманних вогнів.

Не варто чіпати електроніку. Зробивши щось неправильно, можна як мінімум потрапити на більш дорогий ремонт, ніж коштувала б лагодження електроніки у фахівців. У гіршому випадку при неправильному ремонті машину можна навіть спалити.

Також тільки фахівці можуть ремонтувати гальма. У сучасних машинах гальмівна система управляється як мінімум п’ятьма електронними приладами, і неправильна лагодження може привести до ДТП. Будь-яка дрібниця може сильно знизити ефективність гальм.

Не варто самому чіпати паливну систему. Якщо не буде здійснюватися справна подача палива до форсунок, то можуть з’явитися ще одні несправності. Однією з найбільш небезпечних проблем є розгерметизація паливної магістралі. Тут діяти навмання точно не можна, інакше проблема може скінчитися загорянням.

При витоку рекомендується скинути статичну електрику з кузова автомобіля і водія. Для цього досить наблизитися до місця, протилежного витоку, і доторкнутися до металевої частини кузова металевим предметом. Після цього треба відразу викликати евакуатор і відвезти машину в автосервіс, попередньо від’єднавши клеми з акумулятора.

Ходову частину не варто ремонтувати самому, тому що є ризик недостатньо затягнути болти кріплення. Це може привести до втрати управління прямо на ходу. Але якщо є досвід ремонту ходової частини, то без допомоги фахівців можна замінити важелі, кульові опори, стійки стабілізатора. Все інше краще довірити майстру.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти