Азбука водійських жестів: умовні сигнали, які стануть в нагоді в дорозі

На дорозі не обійтися без комунікації, а так як спілкування промовою важко, водії використовують жести і світлові сигнали. Про їх розшифровку розповість «Твоя МАШИНА» .

Сигнали, що подаються освітлювальними приладами

Подвійне миготіння дальнім світлом. Такий сигнал попереджає про проблеми або небезпеки попереду. Найчастіше так сповіщають про співробітників поліції.

Довге миготіння дальнім світлом. Так водії, які їдуть по зустрічній смузі, повідомляють про те, що хтось попереду забув вимкнути дальнє світло і сліпить всіх інших.

Включення дального світла за спиною. Якщо дальнім світлом довго моргає йде позаду, то це прохання дати дорогу. Можливо, він поспішає або боїться невдало обігнати.

Один короткий сигнал дальнім світлом. Найчастіше такий сигнал використовують в пробках або на перехрестях. Так сповіщають про готовність пропустити зустрічний автомобіль.

Моргання «аварійкою». Це подяка машинам, які їдуть позаду.

Багаторазові сигнали гальмівними вогнями. Це означає, що водій, який їде попереду настійно просить дотримуватися дистанції і не притискатися до нього.

Сигнали, що подаються руками

Піднята долоня. Так можуть дякувати автомобіліста, що їде назустріч.

Руки навхрест. Попередження про щось погане, наприклад, аварію або пробку.

Рука плескає повітря. Той, хто йде на зустріч або випереджаюче вас водій показує, що у машини відкритий багажник або двері.

Вказівка ​​рукою (пальцем) на узбіччя. Вам пропонують зупинитися і перевірити свою машину. Можливо, йому здалося, що є якась несправність.

«Фіга». Часто адресується водіям вантажних автомобілів. Так показують, що в колесі щось застрягло і потрібно терміново зупинитися і подивитися.

Коло в повітрі. Якщо інший автомобіліст малює рукою або пальцем коло в повітрі, а потім веде різко вниз, то це означає спущене колесо у вашої машини.

Хлопок по плечу. Від автомобіля, що їде назустріч, такий жест може означати попередження про патрулі поліцейських.

Великий палець вниз. Це означає, що автомобіліст забув закрити люк бензобака після останньої заправки.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти