Водіям розказали що робити, якщо втратив ключ запалювання, а запасного немає

Втрата ключів від автомобіля може торкнутися будь-якого водія. Що робити в такому випадку, розповість «Твоя МАШИНА» .

Навіть якщо є запасний ключ, відразу треба виготовити новий. Щоб бути впевненим у безпеці процесу виготовлення дубліката, варто звернутися до офіційного дилера. Офіціали фізично не зможуть виготовити більшу кількість ключів, що буде зазначено в договорі, тому зайвих ключів ні у кого не буде.

Менеджеру треба надати наявний набір ключів і документи на машину. На виконання заявки піде від двох тижнів до місяця. У цей період доведеться використовувати майстер-ключ. Коли ключі надійдуть з заводу в дилерський офіс, треба буде надати дилеру навчальний ключ, і протягом одного робочого дня нові робочі ключі прив’яжуть до автомобіля.

Якщо ж майстер-ключ був втрачений або зламаний, то рекомендується замінити контролер упорскування, до якого прив’язаний іммобілайзер. До нового контролера буде йти новий набір ключів. Але коштувати така процедура буде дорого.

Поломка або втрата відразу всіх ключів буває рідко, але і таке трапляється. Тоді залишається везти автомобіль на евакуаторі. Перед цим треба відв’язати всі старі ключі від автомобіля, щоб уникнути його викрадення в період створення новий ключів.

Сучасні машини можуть мати спеціальну картку зі штрихкодом, в якому зашифрований код розблокування іммобілайзера. Це помітно прискорить і здешевить процес виготовлення ключів.

Звертатися в неофіційні центри не рекомендується, так як там неможливо повірити кількість виготовлених нових чіп-ключів. Хоча співробітники автосервісів дорожать репутацією і не дозволяють майстрам викрадати автомобілі клієнтів. Також в неофіційних майстерень роботи проводяться швидше і дешевше.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти