Водіям назвали 5 простих, але дієвих способів виправити вм’ятини на кузові автомобіля

Від ушкоджень кузова ніхто не застрахований, і причиною пошкодження може стати не тільки аварія. Від вм’ятин варто відразу позбуватися, а про прості способи розповість «Твоя МАШИНА» .

1. Фен

Фен треба тримати на відстані 15-20 см від вм’ятини на кузові і нагрівати її. Коли метал стане досить гарячим, потрібно надіти гумові рукавички і прикласти до вм’ятині фольгу. У другу руку треба взяти кілька шматочків сухого льоду і натерти або фольгу. Через різкий перепад температур метал сам випрямиться. Так за 2 хвилини можна усунути невеликі і середні вм’ятини.

2. Вантуз

Якщо немає сухого льоду, то допоможе вантуз. Їм можна виправити тільки незначні дефекти кузова, без гострих кутів. Досить поставити вантуз на місце пошкодження і тягати його як при прочищення каналізації. Ефект буде сильніше, якщо в цей же час друга людина буде акуратно лити гарячу воду по кузова машини так, щоб вона стікала і на сам вантуз.

3. Окріп

Цей метод дозволить реставрувати пошкоджені пластикові елементи кузова. Для цього треба закип’ятити каструлю води, захистити руки гумовими рукавичками і повільно виливати окріп на місце пошкодження. Потім треба зі зворотного боку випрямити вм’ятину руками.

4. Пилосос

Для цього способу потрібен потужний пилосос. Також доведеться витратити пластикове відро, так як в його днище треба прорізати отвір під шланг пилососа. Метод полягає в створенні вакууму: відро ставиться на місце пошкодження, всі щілини ретельно ізолюються. Потім в дно відра вставляється шланг, і пилосос включається.

5. Магніт

Дрібні вм’ятини можна прибрати неодимовими магнітами. Прикладати магніт до кузова слід тільки через серветку або ганчірочку, щоб не пошкодити ЛКП. Встановивши неодимового помічника на вм’ятину, слід акуратно тягати його з центру вм’ятини до її краю.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти