Водіям розповіли, як ефективно видалити воду з бензобака автомобіля без допомоги СТО

В бензобаку неминуче буде з’являтися вода, але цей процес можна контролювати. Якщо концентрація перевищує критичний рівень, то воду треба негайно видаляти, передає «Твоя МАШИНА» .

Найкраще звернутися в автосервіс. При додаванні будь-яких хімічних присадок в баку відшаруються жирові відкладення зі стінок, які можуть засмітити паливну систему. Тому бак в будь-якому випадку потребуватиме повну промивку. Також при знятті бензобака варто замінити сіточку бензонасоса на нову. Бак повинен бути позбавлений не тільки від зайвої рідини, але і від твердих відкладень шляхом хімічної і механічної очистки.

Якщо очищення бака буде проводитися своїми силами, то можна використовувати хімічні добавки до палива. До їх складу входить метанол або сольвент. Цей спосіб підійде тільки для машин не старше 3-5 років і пробігом не більше 100 000 км. В іншому випадку очищення може обернутися повною промиванням паливної системи. Також варто врахувати, що такі добавки працюють, тільки якщо в баку не більше 2 л води, інакше вони будуть неефективні.

Щоб видалити вологу, можна використовувати чистий сольвент. Але його ефективність буде також знижуватися в міру збільшення рівня води в бензобаку. В цілому, використовувати більш 250 мл сольвенту на 40 л палива не рекомендується.

Якщо треба заощадити і при цьому позбавитися від великого обсягу вологи, можна використовувати ацетон. Він погано впливає на гумові деталі ущільнювачів, тому часто такий метод застосовувати не можна. Але 200-300 мл ацетону на 40 л бензину без шкоди допоможуть видалити зайву воду. Проробляти таке можна не частіше одного разу на рік.

Один зі старих перевірених методів – це спирт. Сучасні автомобілі прекрасно можуть працювати на спиртових розчинах, а якщо змішати спирт з водою то вийде горілка. Спирт нешкідливий для машини, тому заливати його можна в будь-якій кількості.

Однак віднедавна чистий спирт заборонили продавати у вільному доступі, а 70% розчин не підійде. Тому як альтернатива підійде ізопропіловий або метиловий спирт. Але тоді варто пам’ятати, що пари метанолу отруйні, і поводитися з ним треба обережно.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти