Водіям розповіли, як очистити стелю машини і не пошкодити покриття

Багато автомобілістів нехтують очищенням стелі салону. Але він має пористу структуру, яка утримує бруд і запахи. Про те, як акуратно очистити стелю і не пошкодити його, розповідає «Твоя МАШИНА» .

Для очищення знадобиться пара мікрофібрових серветок і щітка з м’якою щетиною. Очищувач можна купити або зробити самому. Краще брати пінистий склад, а не рідкий.

Самостійно очищувач можна зробити з 0,25 склянки білого оцту (60 мл), 0,5 ст. ложки рідкого мила (7,5 мл) і 1 чашкою теплої води (250 мл). Інгредієнти треба змішати в пульверизаторі до однорідної маси. Також цим засобом можна чистити тканину на кріслах і інші м’які поверхні салону. Однак для бруду, яка залишалася незайманою довгий час, потрібні більш агресивні засоби.

Видалення свіжих плям, бризок, патьоків і інших дрібних плям

Плями від їжі, напоїв, брудних рук або води, можна використовувати звичайні вологі серветки. Але для більш серйозних плям потрібно докласти зусиль.

Так, які прилипли шматочки треба видаляти так, щоб не вганяти їх глибше. Пил і будь-яку пухку масу можна прибрати серветкою з мікрофібри або щіткою з м’якою щетиною. Засохлу бруд слід спочатку розмочити, а не отскребать всуху.

Якщо сліду бруду все ще залишилися, то буде потрібно нанести засіб для чищення. Для цього треба небагато розпорошити його на кут серветки з мікрофібри, залишивши іншу частину сухої для подальшого використання. З легким натиском треба промокнути уражене місце вологим куточком тканини, почекати хвилину, потім видалити зайву вологу чистою сухою частиною серветки.

Після того, як пляма висохне, можна оцінити результат. Якщо бруд залишилася, процедуру треба повторити. Якщо і це не допомогло, слід переходити до більш серйозних заходів.

Стійкі плями

Спочатку треба зволожити поверхню миючим засобом, приділяючи особливу увагу краях і щілинах. Потім треба залишити засіб на час, вказаний в інструкції до нього. Потім бруд треба видалити щіточкою з м’якою щетиною. Пройтися треба по всій стелі, щоб після висихання він не виглядав плямистим.

Повністю обшивка висихає за 30-60 хвилин в залежності від виду очищувача і площі його використання. При необхідності очищення слід повторити.

Глибоке очищення

Глибоке очищення застосовується в останню чергу. Вона включає пропарювання, однак тепло і волога здатні послабити клей, що утримує оббивні шари разом. В результаті підкладка може від’єднатися і провіснуть, або зміниться забарвлення. Але якщо все-таки доведеться застосувати глибоку очистку, то дії описані нижче.

Отпариватель треба наповнити водою з невеликою кількістю миючого розчину. Але якщо пароочиститель призначений для очищення певної марки і типу, безпечніше використовувати тільки вказаний продукт, інакше апарат буде залишати на тканині залишки.

Відпарювачів треба час на розігрів. Адаптер на носик підійде вузький або широкий. Починати очищення слід з переднього кута вздовж стелі, зберігаючи постійну швидкість 7-10 см в секунду. Рухатися треба довгими рухами в одному і тому ж напрямку. Між ходами треба опускати спусковий гачок, щоб мильна вода не розбризкується. Штрихи повинні перекривати один одного на 1 см.

Щоб провітрити салон, слід відкрити вікна або двері. На це може піти цілий день. Коли пар висохне, стелю треба протерти рушником з мікрофібри. Це видалить смуги і додасть стелі гладкий новий вид.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти