Номери автомобілів в Україні по областях: хто звідки

Формат номерів, який використовується в Україні в даний час, був введений в 2004 році. У 2015 році була прийнята невелика корекція, і поле квітів українського прапора, що знаходиться в лівій частині номера, було замінено на синій колір з невеликим синьо-жовтим прапорцем на ньому.

На реєстраційної табличці знаходиться номер з чотирьох цифр і два буквених індексу з двох сторін від числа. Використовуються тільки українські літери, накреслення яких збігаються з латинськими. Коди регіонів визначили в алфавітному порядку, починаючи з Києва: АА, АВ (Вінницька область), АС (Волинська область) і так далі.

У 2013 році були прийняті зміни в ДСТУ. Так перші літери кодів регіонів замінили буквами К, Н і І. Дві букви з правого боку номерного знака означають серію номера. Для автомобілів вона визначається з початку алфавіту, а для причепів і напівпричепів – з кінця.

У 2020 році було введено ще одна зміна. Після нього електрокари стали отримувати номерні знаки, де в правій частині обов’язково присутній латинська буква Z.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти