Назвали 7 мінусів дизеля, через які досвідчені водії віддають перевагу бензину

Автомобілі на дизелі користуються великою популярністю, проте вони мають і недоліки, передає «Твоя МАШИНА» .

1. Питання ціни

Звичайно, дизельні агрегати витрачають менше палива, але і коштують вони на 30-40% дорожче за бензинові аналоги. Різниця в ціні окупається не так швидко, як хотілося б.

2. Частота обслуговування

Дизельний двигун складний по влаштуванню, тому ремонт повинен бути якісним і більш частим. У таких агрегатах треба частіше міняти масло, фільтри, прокладки і багато інших витратні матеріали.

3. Вартість ремонту

Відповідно, і ремонт буде обходитися набагато дорожче, ніж у бензинових моторів. Навіть заміна форсунок або свічок може влетіти в копієчку.

4. Варіанти палива

Паливо для дизельних двигунів буває літній і зимовий. Уже при -5 градусах літні марки палива починають густіти, а при -10 – замерзають. Тому переходити на відповідне паливо треба своєчасно.

5. Висока маса

Дизель набагато важче бензинових двигунів, тому при схожих параметрах динамічні характеристики дизельного автомобіля будуть гірше, ніж у машини на бензині.

6. Шуми і вібрації

Дизельні двигуни працюють з куди більшим тиском, ніж бензинові, тому в машині можуть спостерігатися вібрації і шуми. В результаті для комфортної їзди автомобілісти змушені витрачатися на якісну шумоізоляцію.

7. Викиди

Крім усього іншого, дизельні агрегати викидають в повітря більше шкідливих речовин, тому їх треба доповнювати системами зниження токсичності.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти