Як позбутися від тьмяності автомобільних фар і зробити так, щоб вони заграли новими фарбами

Згодом автомобіль втрачає колишню привабливість. Особливо це помітно по фарам, які з часом стають більш тьмяним. Як оновити фари, розповість «Твоя МАШИНА» .

Якщо світло фар став тьмяним або мерехтливим, то варто їх оглянути. Проблема може бути як в несправності, так і в банальному забрудненні. Для початку варто протерти фари – про це забувають багато автомобілістів.

З більш серйозних причин варто відзначити окислення контактів або розбовтування їх з’єднань. Усунути поломку нескладно – знадобиться лише викрутка і наждачка. Щоб не допустити появи проблеми знову, слід змащувати контакти солідолом.

Також тьмяність фар можна пояснити неправильно підібраними лампами ближнього і дальнього світла. Так, лампи, розраховані на високу напругу струму, не зможуть отримувати досить енергоресурсів від автомобіля, генератор якого не працює з подібними навантаженнями.

Ще одна причина поганого світла – слабка натяжка ременя генератора. Згодом внутрішня частина ремінного приводу зношується, а ремінь розтягується, через що він потім прослизає. В результаті генератор вже не може виробити достатню кількість струму на малих обертах. Вирішити проблему можна простий підтяжкою ременя.

Якщо рекомендації не допомогли, то справа в самому генераторі. Рекомендується перевірити напруга, що йде від генератора до енергоспоживачам. Для цього треба завести двигун, вибрати на бортовому комп’ютері відповідний пункт і по черзі включати грубку, кондиціонер, фари ближнього і дальнього світла. Якщо напруга становить приблизно 13,3 В, то все в нормі. Якщо цей показник нижче, рекомендується перевірити генератор і при необхідності відремонтувати або замінити пристрій.

Також справа може бути в окислилися або розбовталося клемах струмоведучих до генератора проводів. Поганий контакт не дозволяє повністю передавати струм, через що фари будуть тьмяними. Крім того, при цій несправності може функціонувати належним чином інша електроніка.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти