Українцям розповіли, хто може паркуватися на місцях для інвалідів

За парковку на місцях для інвалідів без підстав можуть виписати штраф в розмірі понад 1000 грн. Про те, хто має право паркуватися на місці для інвалідів, розповість «Твоя МАШИНА» .

Позначати автомобіль знаком «Водій з інвалідністю» мають право тільки громадяни з інвалідністю та водії таких громадян. При цьому ні в ПДД, ні в Законі «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» не вказані конкретні групи інвалідності.

При цьому встановлювати такий знак необов’язково. Однак при парковці на місці для інвалідів доведеться пояснюватися з інспектором. Для цього достатньо посвідчення про інвалідність, або ж можна показати явні ознаки інвалідності.

Спеціальні місця є на кожній парковці України, вони складають 10% від всіх місць. Такі місця позначаються знаком або розміткою 1.30. Однак якщо все спеціальні місця зайняті, громадянин з інвалідністю може користуватися паркуванням безкоштовно. Для цього потрібно показати відповідний документ – пенсійне посвідчення, посвідчення одержувача державної соціальної допомоги або довідку про надання пільги.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти