Що робити водію, якщо примерзли “двірники”

Зимовим ранком часто можна зіткнутися із замерзлими двірниками. Що робити в такому разі, розповість «Твоя МАШИНА».

Найпростіше завести двигун та направити потік повітря кліматичної системи на лобове скло. Так воно не трісне, бо повітря прогріватиметься поступово. Трохи пізніше можна увімкнути вбудований електричний обігрів.

Також можна спробувати прибрати кригу скребком, поки воно прогрівається із салону. Можна застосувати і зимовий омивач або засіб для розморожування скла, якщо вони є. Але не варто вмикати систему омивання скла.

Не можна поливати замерзле скло окропом – тоді тріщини не уникнути. Також не варто намагатися відірвати примерзлий склоочисник руками.

Деякі радять на ніч піднімати двірники вгору або підкладати щось між міні та склом, але тут є свої мінуси. Так, склоочисники потім можуть перестати притискатися впритул до стел і якісно чистити їх. Також задерті двірники можуть зламатися, якщо хтось їх зачепить.

Можна побачити рекомендацію заздалегідь обробляти щітки склоочисників силіконовими засобами. Але напередодні паркування так мало хто робитиме через поспіх, а якщо провести цю маніпуляцію заздалегідь, то за день від силікону може нічого не залишитися. Також може знизитися якість очищення скла.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти