Як захистити дизельне авто взимку: топ-6 помилок, яких варто уникати

Дизельні автомобілі більше реагують на погоду, тому з ним важливіше уникати деяких помилок. Про них розповість «Твоя МАШИНА».

Заправився на “бочці”

Є кілька видів дизеля – літній (не замерзає до -5 градусів), зимовий (до -20) та арктичний (не замерзає навіть при -30). Морозостійкість підвищують спеціальними технологіями НПЗ. Тому взимку особливо важливо заправлятися фірмовим заводським дизелем у надійних АЗС-мережах. Дешеве паливо може нашкодити мотору або паливній системі, тому не варто економити.

Вчасно не перейшов на зимові сорти

На зимове паливо слід переходити заздалегідь, а не коли температура вже впала нижче за нуль. Зимовий дизель краще заливати у жовтні, та їздити на ньому аж до весни. Також слід перевірити склад пального за паспортом якості. Показник температури фільтрації не повинен бути вищим за -5 градусів.

У нас не буває арктичних морозів

Зима в Україні не така жорстока, але часом морози бувають досить міцними. У такі періоди слід заливати арктичний дизель.

Антигель все врятує

Дехто вважає, що антигелева присадка виправить косяки будь-якого палива і не дасть йому замерзнути. Але додавати її можна лише до настання холодів. Якщо ж присадку залити в бак з холодним дизелем, вона допоможе йому звернутися в кисель. До слова, сучасні дизельні авто розраховані на використання дизельного палива стандарту Євро-5, яке вже не потребує додаткового покращення.

Швидкий старт

Заводити двигун в мороз потрібно за особливими правилами. Так, перед запуском потрібно почекати, доки бортовий комп’ютер відсканує всі системи авто; слід вимкнути зайві джерела енергоспоживання (клімат-контроль, радіо, фари); зачекати 3-5 секунд після повороту ключа в положення On, доки насос підтягне першу порцію палива. Також бажано 2-3 рази повторити процедуру запуску свічок запалювання.

Порожній бак

Автомобіль не можна залишати взимку з порожнім або напівпорожнім баком, інакше може утворитися конденсат. Вода важча за паливо, тому вона опускається на дно бака. Таким чином, погіршиться склад палива, спровокується корозія. Також вода може потрапити у паливопровід, де вона замерзне та закупорить паливну систему.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти