Прогрівання двигуна взимку: як не нашкодити своєму автомобілю

Взимку поводитися з автомобілем треба по-особливому. Але деякі водії все ще сумніваються, чи треба прогрівати двигун перед поїздкою, передає «Твоя МАШИНА».

Незважаючи на суперечки, відповідь тут одна – треба. Але не варто приділяти цьому надто багато часу. Коли двигун холодний, вся олія стікає в піддон і мастильна плівка на стінках металу також потроху стікає. При запуску двигуна перші секунди він працює в жорсткому режимі, але потім в систему потрапляє масло і деталі змащуються.

На неодружених оборотах агрегату масляний насос працює на мінімальній потужності, тому масло надходить не у всі канали та місця. Таким чином, з’являються задираки і прискорюється зношування, тому довго прогрівати агрегат не варто.

Кожен сучасний автомобіль після запуску двигуна працює в режимі прогрівання та продування каталізаторів. Залишається тільки дочекатися, коли обороти впадуть до 1000, і можна розпочинати рух. Спочатку їхати потрібно повільно, щоб двигун досяг оптимальної температури без шкоди. Потім уже можна розганятися.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти