Назвали 12 помилок зимової експлуатації автомобіля, які можуть занапастити машину в мороз

Взимку багато помилок можуть занапастити автомобіль. Чого не варто робити взимку, розповість «Твоя МАШИНА».

1. Сніг та лід на машині

Якщо перед поїздкою не очистити від снігу дах, він почне танути від тепла з салону. Тоді при різкому гальмуванні снігове полотно може злетіти вперед на лобове скло. Відразу двірники з ним не впораються, і на якийсь час видимість буде втрачена.

2. Старі щітки склоочисника

Щітки рекомендується міняти двічі на рік: навесні та восени. Крім загального обслуговування, є ще одна причина для заміни щіток до морозів: вони мають іншу конструкцію, щоб згодом мінімізувати утворення льоду на самому лезі.

3. Неперевірені фари та поворотники

Несправні фари можуть оштрафувати. Але також це знижує безпеку, адже фари не лише висвітлюють дорогу, а й дозволяють бути видимими для інших учасників дорожнього руху.

4. Нехтування зимовими килимками

Не всі штатні килимки підходять для зими. Краще мати два набори: літній та зимовий. Краще брати килимки з товстими гумовими або пластифікованими вкладками у вигляді лотків. Вони стримають воду і не дадуть їй розтектися по салону.

5. Ігнорування предметів першої потреби

Взимку з собою треба возити щітку, скребок для льоду, аптечку та необхідний набір, прописаний у правил дорожнього руху. Також слід брати речі, які допоможуть вибратися із складної ситуації. Це сполучні кабелі, ковдра, ліхтар, яскравий предмет одягу, саперну лопатку, воду і якусь калорійну їжу, що нескоро псується.

6. Відмова від зимових шин

Взимку потрібно їздити лише на зимовій гумі. Протектори таких шин глибші, а поверхня більш «липка» завдяки спеціальним гумовим складам, що зберігають гнучкість на морозі. Це дає найкраще зчеплення з дорогою та гальмування в екстремальну погоду.

7. Відмова від обробки кузова воском

Взимку слід покривати кузов шаром воску. Взагалі, це слід робити навесні та восени. Взимку захист особливо важливий, тому що віск захищає машину від дорожніх реагентів та мерзлого бруду.

8. Перепустка планового обслуговування

Коли настають холоди, слід змінити рідину для склоочисника на морозостійку. У радіатор треба додати антифриз, також не можна забувати про регулярну заміну олій та фільтрів. Треба подбати і про акумулятор, тому що на морозі він втрачає свій заряд.

9. Їзда на рештках палива

Взимку не можна допускати, щоб рівень палива опускався до критичного рівня. Справа в тому, що вологе повітря в порожньому резервуарі може стати і кристалізуватися, створюючи серйозні проблеми для паливної системи.

10. Занадто довге прогрівання

На прогрів не варто витрачати довше за кілька хвилин. Тривала робота на неодружених оборотах викликає скупчення сажі на свічках запалювання, підвищений знос компонентів і марно витрачає бензин.

11. Відро гарячої води на лобове скло для боротьби з зледенінням

Через різкий перепад температур скло може тріснути, особливо якщо воно вже трохи пошкоджене. Для очищення скла від льоду краще скористатися скребком.

12. Відмова від миття машини взимку

Взимку підтримувати машину в чистоті особливо важливо. Це потрібно не тільки для привабливого вигляду, але і для загального захисту лакофарбового покриття та кузова загалом.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти