Водіям розповіли, як поставити автомобіль так, щоб його не зміг забрати евакуатор

Ситуації бувають різні, і іноді навіть законослухняним водіям доводиться порушувати правила паркування. Звичайно, нікому не хочеться, щоб його автомобіль забрав евакуатор. Як захистити транспортний засіб, розповість «Твоя МАШИНА».

Залишіть у салоні пасажира

За правилами, автомобіль не можна евакуювати, якщо у ньому сидить людина. Тому якщо планується паркування в недозволеному місці, слід взяти з собою попутника. Проте від штрафу це не допоможе.

Зафіксуйте автомобіль

Слід возити із собою ланцюг та маленький замок із ключиком. При паркуванні ланцюг потрібно пропустити через отвір у диску колеса або вушко для буксирування і пристебнути до найближчого парапету або дерева. Так машину не вдасться зрушити з місця. Звичайно, теоретично поліцейські можуть демонтувати такий пристрій, але практично вони таким не займаються, щоб уникнути неприємностей.

Використовуйте спеціальні пристрої

Можна купити спеціальний пристрій, який коштує не так дорого. Воно виглядає як щит, що кріпиться до колеса шпильками. Така конструкція не дозволяє евакуатору захопити машину для навантаження на платформу.

Поставте велосипед на дах

Двоколісний велосипед потрібно закріпити на даху спеціальним пристосуванням для перевезення, і автомобіль стане вищим на півтора метри. Такі транспортні засоби навантажувачі не евакуюють. Однак цей спосіб підходить тільки для власників мінівенів та позашляховиків, оскільки тільки у таких машин висота стане більшою за допустиму. Легковики ж надто низькі для такого прийому.

Припаркуйтеся поблизу бордюру

Якщо припаркуватись щільну до бордюру двома колесами, то для навантаження машини на платформу евакуаторнику доведеться відтягувати її за вільні колеса. Але до такого методу вдаються в поодиноких випадках, оскільки це може призвести до пошкодження автомобіля, і тоді евакуаторнику доведеться відшкодовувати збитки. Тому зазвичай вони не ризикують, хоча зустрічаються і важливі правоохоронці.

Не випускайте машину з виду

Якщо довелося припаркуватися в недозволеному місці, автомобіль слід завжди зберігати в полі зору. Якщо добігти до автомобіля, поки евакуатор ще не рушив з місця, машина буде повернена.

Залишіть свій номер телефону

Також можна прикріпити на лобове скло листок із номером телефону. Звичайно, поліцейський чи евакуаторник дзвонити навряд чи будуть, але це зроблять інші водії, яким завадив автомобіль. Також небайдужі громадяни можуть сповістити, якщо машину відвозитиме евакуатор.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти