Водіям нагадали, як проїхати нерегульоване перехрестя з круговим рухом

Перехрестя з круговим рухом викликають питання не тільки у новачків, а й у досвідчених водіїв. Як правильно проїжджати такі місця, розповість «Твоя МАШИНА».

Перехрестя з круговим рухом позначається знаком 1.19 «Перекресток з рухом по колу». Він виглядає як червоний трикутник, у якому зображені стрілки кругового руху. На трасах та автострадах його встановлюють за 150-300 метрів до перехрестя. У населених пунктах – за 50-100 метрів. Також іноді під знаком знаходиться табличка з відстанню до перехрестя.

Також перед круговим перехрестям обов’язково має бути встановлений знак 4.10 “Круговий рух” у вигляді синього кола зі стрілками. Інакше попереду звичайне перехрестя.

Перш ніж в’їхати на перехрестя, треба переконатися, що транспорту, що рухається кільцем, немає. В’їжджати можна з будь-якого ряду і при цьому не потрібно включати поворотники. Їх слід використовувати лише при виконанні перебудови чи з’їзді із кола.

З’їжджати з перехрестя з круговим рухом краще із крайніх правих смуг, якщо немає знаків або розмітки, що забороняють це робити. При цьому ПДР дозволяють виїжджати і з інших смуг. При взаємному перестроюванні в одну смугу на колі діє правило правої руки, тобто водій зліва повинен пропустити водія праворуч.

Не можна різко перебудовуватись перед з’їздом у крайній правий ряд, інакше можна спровокувати аварію. Якщо потрібний з’їзд вже втрачено, і машина знаходиться на середній або внутрішній смузі кола, то потрібно пропустити тих, хто рухається правою смугою. Або можна зробити ще одне коло, щоб не створювати перешкод іншим водіям.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти