Назвали 9 машин з нестандартним запуском двигуна, незвичним для більшості водіїв

В історії автопрому були різні моделі, серед яких багато цікавих варіантів. Одні мають нестандартний зовнішній вигляд, а інші – цікавий спосіб запуску двигуна, передає «Твоя МАШИНА».

Alfa Romeo

Під час розробки своїх моделей компанія надихалася суперкарами Ferrari. Звідси і з’явилася яскраво-червона клавіша запуску на рульовій колонці.

Aston Martin

У машинах цієї марки для запуску двигуна потрібен ключ, який вставляється в спеціальний роз’єм на передній панелі. При цьому він виглядає вкрай незвичайно та розкішно, оскільки виконаний у кришталевому дизайні.

Ferrari

Незвичайний спосіб запуску двигуна має гіперкар Ferrari SF90 Stradale. Автомобіль заводиться чіп-картою після натискання червоної кнопки, що знаходиться на кермі.

Lamborghini

Джерел натхнення стала військова авіація. Так, інженери компанії вирішили оснащувати машини кнопкою під спеціальною червоною заглушкою, як у винищувачах.

Mercedes-Benz SLR

Кнопка запуску тут знаходиться у важелі селектора АКПП. Вона закрита невеликою металевою кришкою і загалом непомітна.

Mini

Цю невелику машину пропрацювали до найдрібніших деталей. Для запуску двигуна використовують тумблер червоного кольору, розташований на консолі.

Porsche

Замок запалення знаходиться ліворуч або праворуч від керма. Ідея запозичена у гоночної індустрії, коли пілотам доводилося швидко застрибувати в салон і рушати з місця. Такий формат розташування замку прискорив процес і зробив пілотів Porsche швидше за суперників.

Saab

Незважаючи на невелику популярність компанії, вона завоювала увагу на ринку незвичайним рішенням. Так, замок запалювання розміщено на тунелі між посадковими місцями спереду.

Volvo

У машинах цього бренду використовується обертовий перемикач на центральному тунелі. Щоб запустити двигун, необхідно повернути ключ запалення за годинниковою стрілкою. Щоб заглушити його, кутову шайбу слід крутити проти годинникової стрілки.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти