Водіям дали 5 слушних порад, які допоможуть завести авто з сівшим акумулятором

Якщо акумулятор повністю сів, але автомобіль потрібно терміново завести, надія ще є. Експерти назвали п’ять способів запустити мотор при розрядженій АКБ, передає «Твоя МАШИНА».

1. Прикурювання та пускозаряд

Якщо є хороші пускові дроти та водій, який погодився допомогти, то машину можна «прикурити». 5-10 хвилин перекачування енергії має вистачити для того, щоб завести двигун. Якщо ж справа відбувається в гаражі і є пускозарядний пристрій, те саме можна зробити від розетки 220 В.

2. Буксир та штовхач

Якщо можливості прикурити машину немає, то допоможе дідівський метод. Буксирування або штовхання можуть розкрутити коленвал, але якщо коробка передач механічна. У випадку з АКПП такий спосіб не допоможе.

3. Гаряча вода

Взимку АКБ можна зняти та опустити в ємність із гарячою водою приблизно на 30 хвилин. Батарея може відігрітися та дати ще трохи енергії для запуску двигуна. Слід пам’ятати, що спосіб спрацює, тільки якщо батарея розрядилася не повністю.

4. Пускачі

Конденсаторні або литі бустери, що підключаються до АКБ, можуть дозволити завести акумулятор. Вони підключаються безпосередньо до АКБ. Ось тільки стоять такі пристрої задорого.

5. Очищення клем

АКБ може не давати енергії не лише через відсутність заряду, а й через брудні клеми. Вони можуть бути покриті шаром оксидів і не дозволяти запускатися двигуну. Все, що потрібно зробити – почистити клеми.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти