Водії-чоловіки призовного віку можуть перетинати кордон: що для цього потрібно

Водії-чоловіки призовного віку можуть перетинати кордон, але для цього потрібно отримати цифровий інструмент для проїзду.

Так, обов’язкові умови для водіїв виглядають так:

– виїзд з України можливий лише при завантаженні на експорт;

– після завершення рейсу водій повинен обов’язково повернутися до України;

– на зворотному шляху транспортний засіб завантажується гуманітарним вантажем.

Заявку на перетин кордону потрібно подати в кабінеті перевізника в системі “ШЛЯХ”, обравши тему “Заявка на перетин 18-60” у меню замовлення дозволів. Після реєстрації в системі перевізник-резидент отримає порядковий номер, який надається системою. Заявки акумулює Міністерство інфраструктури України, а потім передає до Держприкордонслужби. Там її розглядають та приймають рішення про дозвіл перетнути кордон.

Слід звернути увагу на те, що такий дозвіл можна буде побачити в системі не відразу. Траплялися випадки, коли воно починало відображатися через добу після схвалення.

Міністерство інфраструктури разом із обласними військовими адміністраціями може бронювати військовозобов’язаних водіїв, щоб ті здійснювали перевезення для оборонних потреб. Але термін дії відстрочення не перевищує півроку.

Рішення забронювати водія приймається за результатами поданої перевізником заявки за встановленою формою, але можуть бути потрібні додаткові документальні підтвердження. Рішення приймають орієнтовно до трьох днів, далі воно надсилається до Держприкордонслужби.

Такий самий порядок встановлено для перетину кордону водіями-громадянами України призовного віку, які виїжджають транспортними засобами з іноземними номерами. Однак, у цьому випадку форма встановленого зразка має заповнюватися перевізниками-нерезидентами.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти