Водіям розповіли, як додати до свого автомобіля опцію допомоги під час паркування

Більшість сучасних автомобілів зазвичай мають асистентів у паркуванні, та коли машина їх не має – життя стає складнішим.
В зв’язку з цим, ТСН.Авто підготував для вас поради, як власноруч встановити всі необхідні помічники.

Розпочнемо з найпростішого та дієвого помічника – це камера заднього огляду. Якщо у вашого авто є штатний або встановлений дисплей мультимедіа, тоді вам просто треба докупити камеру. Вони є двох видів: універсальна, яку можна встановити в будь-яке місце автомобіля, та штатна, яка повністю повторює дизайн та кріплення камер, які встановлюють на заводі в автомобілі з більш багатою комплектацією.

В будь-якому разі алгоритм дій однаковий: робимо отвір в задній частині авто для кріплення камери, проводимо сигнальні дроти до магнітоли та підключаємо. Дріт живлення найпростіше підключити на ліхтар заднього ходу, тож коли ви вмикатимете задню передачу, живлення поступатиме на камеру і зображення з’явиться на екрані. Якщо у вас немає дисплея в авто, можна встановити універсальний та прикріпити його в зручне місце. Також додатково можна доставити камеру і на передню частину авто, але незавжди вдається знайти вдале місце для кріплення.

Що ж стосується парктроніків, то в деяких випадках вони більш дієві, ніж камера. Сучасні системи парктроніка майже не мають сліпих зон. Якщо автомобіль комплектується без них, то їх можна додати власноруч.

Парктроніки продаються комплектами і ви можете обрати, хочете ви їх встановити тільки на задню частину, або і наперед теж. Купуємо потрібну кількість комплектів та йдемо встановлювати. Тут вже все трохи складніше. Для правильної установки треба зняти бампер. Дуже обережно робимо в ньому отвори під сенсори та закріплюємо їх на бампері. Потім через дренажну систему у кузові авто ви прокладаєте проводку до салону. В салоні у вас повинен розміститись невеличкий дисплей, який і буде передавати інформацію з сенсорів, у ньому же і встановлений блок керування. Подаємо на систему живлення з будь-якого джерела, де є 12 вольт, перевіряємо, чи працює і встановлюємо бампер. За потреби проводимо ті самі маніпуляції з другого боку авто.

Найкращий варіант, коли автомобіль має і камери, і парктроніки, тоді водію буде простіше орієнтуватися у просторі, і це знизить ризик пошкодження авто.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти