Як тверезі водії отримують штраф за керування в “п’яному” стані

В Україні за керування автомобілем в стані сп’яніння передбачено 17 000 грн штрафу з позбавленням права керування на 1 рік, а відмова від проведення огляду на стан сп’яніння рівноцінна керуванню напідпитку.

Відповідно до закону, якщо інспектор під час зупинки автомобіля побачить явні ознаки алкогольного сп’яніння, водій повинен пройти на вимогу поліцейського огляд на стан сп’яніння.

Однак, іноді на місці зупинки виникає конфлікт між водієм та поліцейським, і тоді інспектор одразу починає бачити такі “явні” ознаки без їх фактичної наявності. Для водія ж довести, що таких ознак на момент зупинки не існувало, майже не реально.

У такому випадку інспектор одразу пропонує водієві під відеозапис пройти відповідний тест. А водій, не будучи проінформований про відповідальність за такі дії, “розігрітий” конфліктом з інспектором, відмовляються від проходження огляду. І вважає, що йому за це нічого не буде.

Проте, відповідальність за відмову пройти огляд рівноцінна відповідальності за керування в стані алкогольного сп’яніння.

Таким чином, фактично тверезий водій, який відмовився пройти огляд, повертається додому зі складеним протоколом за ст. 130 КУпАП.

Тому тверезому водієві не слід вестись на таку провокацію і в жодному разі не слід відмовлятися від проходження огляду. Адже за цю відмову можна отримати 17 000 грн. штрафу та позбутись права керування на 1 рік.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти