Водіям розповіли, що може точно вбити двигун автомобіля у спеку

Двигун автомобіля у спеку піддається не меншим навантаженням, ніж у холод. Існують три основні проблеми, які можуть вивести з ладу мотор влітку через водійську недбалість.

Насамперед у спекотний час мотор машини страждає від перегріву. Зазвичай це викликано брудним радіатором охолодження і навіть несправним термостатом чи вентилятором.

Також у спеку збільшується витрата оливи. При несправній помпі охолоджуюча рідина погано циркулює, що призводить до локального перегріву. В цьому разі масло починає частково грати роль антифризу, тільки при високих температурах запускається процес виділення домішок в осад. В результаті олива із часом втрачає свої властивості і силовий агрегат швидше зношується.

Ще одна небезпека, яка загрожує автомобілю влітку, – пилові хмари. Летючі частки потрапляють у впускну систему та осідають на повітряному фільтрі. Згодом він засмічується і перестає працювати належним чином. У результаті збільшуються витрата пального, починаються проблеми зі згорянням, з’являється нагар на клапанах та камерах згоряння.

Джерело lenta.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти