Назвали 5 шкідливих звичок автомобілістів, які гублять автоматичну коробку передач

Коробка передач вимагає до себе дбайливого ставлення та постійної уваги, особливо це стосується «автомата». Але багато автомобілістів мають звички, які прискорюють знос КПП, передає «Твоя МАШИНА» .

Різкі ривки

Машини не люблять різких стартів, і найгірше це переносить АКПП. Багато водіїв вже автоматично вдавлюють педаль газу в підлогу, як тільки спалахує зелений. Однак слід знати, що така манера керування транспортним засобом з АКПП призводить до прискореного зносу елементів конструкції гідротрансформатора. А коштує така деталь чималих грошей.

Швидка парковка

Активувати функцію «Parking» в автоматичній коробці передач можна тільки після повної зупинки машини. Включати її, коли автомобіль ще перебуває в русі, поширена помилка, якої часто грішать новачки. При цьому наслідки чекають серйозні: рано чи пізно зламається один або кілька зубів, які повинні утримувати трансмісію в стані блокування.

Використання «нейтралки» в заторах

Цю помилку допускають і досвідчені водії – використання нейтральної передачі в будь-який незрозумілій ситуації. Однак не всі знають, що постійна активація даного режиму не тільки не приносить користі, а й значно прискорює знос фрикційних в АКПП. У підсумку вони просто зламаються, і буде потрібно недешевий ремонт.

«Нейтралка» на спуску

Це роблять уже рідше, і добре, адже така помилка набагато гіршою за попередню. Результатом може стати дорогою і довгий ремонт, так як подібне використання дуже швидко зносить вали коробки передач. Якщо використовувати «нейтралці» на спуску регулярно, то необхідність ремонту може знадобитися вже через кілька місяців після покупки автомобіля.

Буксирування

Буксирування застосовується тільки в екстрених ситуаціях, і краще її все-таки уникати. Наслідки від неї не найприємніші, і «автомату» збиток приносить набагато більший, ніж надійної «механіці».

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти