Коли можна сідати за кермо після вживання алкоголю

Їздити з вмістом алкоголю 0,2 проміле допустимо, але багато таке правило приймають за дозвіл трохи випити напередодні поїздки, передає « твоя МАШИНА ».

На ступінь алкогольного сп’яніння впливає кілька чинників. Так, якщо випити на голодний шлунок, то концентрація алкоголю в крові буде більше, і вона досягне максимального значення через 30-80 хвилин. На повний шлунок максимум алкоголю в крові спостерігається через 90-180 хвилин.

Серед неміцних напоїв найбільше поширене пиво, тому автомобілістам важливо вміти розраховувати час його вивітрювання. Наркологи стверджують, що пляшка пива об’ємом 0,5 літра повністю виводиться з організму протягом 2-2,5 годин. Літр пива вивітрюється через 4,5-5 годин, на повне виведення 1,5 літрів буде потрібно приблизно 7 годин.

Горілка – другий поширений напій в нашій країні. Однак його реакцію на організм мало хто знає. Так, після першої дози спиртного (100 мл) рівень алкоголю в крові становив близько 0,8 проміле. Заміри алкотестера після другої порції горілки показали 0,2 проміле, а ось третя доза (150 мл) привела до істотного стрибка – 2,75. Такі скачки обумовлені тим, що перш ніж вступити в кров, горілка та інші міцні напої повинні спочатку вступити в реакцію в шлунку.

Те ж саме стосується коньяку і віскі. Але через додаткових домішок організм буде очищатися на 10% довше, ніж від горілки.

100 мл вина вивітряться через 1,5 години, 0,5 л слабкого вина – 7,5 години. Тобто, щоб організм повністю позбувся повної пляшки вина (700 мл), буде потрібно 10,5 години.

Варто пам’ятати, що вивести алкоголь з організму завчасно не вийде. Кращим рішенням буде сісти за кермо тільки через добу після п’янки. Всі відомі методи витвереження лише прибирають симптоми сп’яніння, щоб привести людину в не такий пом’ятий вигляд.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти