Штраф за повільну їзду і запасні окуляри: самі незвичайні вимоги ПДР в різних країнах

Деякі пункти правил дорожнього руху повсякденні для одних країн, але здаються дивними для інших. За що можуть оштрафувати, розповість «Твоя МАШИНА» .

У Білорусі, Болгарії і Румунії водіям можуть виписати штраф за брудну машину. Постійно утримувати автомобіль в чистоті здається нереальним, проте, робити це треба обов’язково.

У Болгарії діє більш серйозне правило: на вулицях з одностороннім рухом паркуватися можна тільки з лівого боку.

На Кіпрі водіїв змушують вести себе культурно. Так, водіям заборонено їсти в машині, а також показувати непристойні жести.

Французьким автомобілістам не можна їздити в навушниках, навіть тільки з одним. І це правило цілком обгрунтовано, адже навушники захищають від зовнішніх звуків. Також тест на алкоголь проводиться тільки в машині.

У Греції можуть оштрафувати за куріння в автомобілі, адже водій може відвернутися на сигарету або навіть не впоратися з керуванням, адже одна рука зайнята.

Водіям Ісландії заборонено їздити по гравію, якщо тільки на ньому не знаходиться парковка.

Німцям не можна повільно їздити по автобану. Також штраф можуть виписати через загрозу іншому учаснику дорожнього руху, вважаються навіть жести. За це загрожує штраф 500 євро.

В Іспанії, Португалії та Швейцарії можуть оштрафувати, якщо у водія в окулярах для зору немає запасної пари. Інакше як продовжувати рух, якщо одні розіб’ються?

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти