Назвали топ-7 способів зменшити витрату палива в далеких поїздках

Автоексперти розповіли, як можна витрачати менше палива в далеких поїздках, передає «Твоя МАШИНА» .

Найголовніше правило: варто дотримуватися швидкостей 90-110 км / год і водити машину без різких рухів, тобто не слід різко стартувати з місця. Також не варто витрачати паливо на довгий прогрів двигуна – досить буде пари хвилин.

Технічні несправності також можуть збільшити витрату палива. Наприклад, зношені свічки запалювання, розтягнутий ремінь ГРМ, зламані датчики і сильне засмічення масляного і повітряного фільтрів.

Увагу варто приділити стану шин. Знижений опір коченню зменшує навантаження на двигун, економлячи тим самим паливо.

Також можна придбати спеціальні паливні присадки, але ефект може бути непередбачуваним. Іноді частинки присадок можуть кристалізуватися і забити фільтри і шланги паливної системи. Проте, виробники гарантують зниження витрати палива на 10%.

Також на споживання палива впливає моторне масло. Краще купувати масло відомих марок зі зниженою в’язкістю. Так паливо буде витрачатися на 5-10% економніше.

Салонна електроніка теж вимагає палива. Тому заради економії можна відмовитися від кондиціонера, системи мультимедіа, ламп та інших споживачів енергії. Слід також прибрати тюнінг, який погіршує аеродинаміку машини – дефлектори, багажник на даху тощо.

Ці заходи допоможуть зменшити витрату палива на 1-1,5 літра на 100 км шляху.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти