Українцям розповіли, чи можуть оштрафувати водія, якщо його порушення правил дорожнього руху потрапило до інтернету

Якщо порушення правил дорожнього руху потрапило до об’єктива камер перехожих або відеореєстраторів, водія можуть оштрафувати, передає «Твоя МАШИНА».

Так, наприкінці січня до відповідальності притягли водія маршрутки, якого було знято на камеру під час порушення правил дорожнього руху. Таких випадків було кілька. Люди зняли на відео, як одна маршрутка рухалася зустрічною смугою, а потім з порушеннями ПДР почала перебудовуватися в свою смугу руху. Інша маршрутка загалом проїхала на червоний сигнал світлофора.

Співробітники поліції переглядають соцмережі та телеграм-канали, де люди викладають такі відео. Але ймовірність, що всіх порушників оштрафують, мала. Краще одразу викликати поліцію та на місці показати докази.

Також можна приїхати до відділення поліції та звернутися із заявою. Дзвінок на службу 102 та письмову заяву – це практично одне й те саме.

Фото та відео порушень є законними підставами для притягнення до відповідальності, якщо чітко видно номерний знак автомобіля. Хоча водій може оскаржити штраф, довівши, що фото чи відео не відповідають дійсності.

Проте є часові інтервали. Так, до відповідальності не можуть притягнути учасника відео з порушенням, якщо воно було зняте, наприклад, рік тому. Пред’явити фото або відео як доказ можна лише протягом 2 місяців.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти