Водіям розкрили хитрощі, які допоможуть швидко очистити автомобіль від снігу

Для того щоб швидко, надійно та ефективно очистити кузов та скло машини від снігових шапок, необхідно знати деякі тонкощі у використанні звичних інструментів, інформує “Твоя МАШИНА”

Автомобілісти часто стикаються з проблемою, коли за ніч на машині з’являється товстий шар снігу. Інша ситуація – авто кілька днів стояло без руху, тоді як йшли рясні снігопади або крижані дощі. Після такого на кузові залишається не тільки сніг, що злежався, а й кірки льоду. Зчищати, відшкребати і зіскоблювати сніжно-крижані нарости буває непросто, а в деяких випадках такі спроби можуть вийти «в копієчку» через ризик пошкодити лакофарбове покриття автомобіля.

Декілька хитрощів

Багато водіїв безвідповідально ставляться до процедури очищення свого автомобіля, застосовуючи в боротьбі зі снігом, що злежався на кузові і лобовому склі ворсяні щітки. Найчастіше цього недостатньо, щоб забезпечити добрий огляд.

Крім того, сніг, що залишився, на даху або склі по ходу руху може потрапити в машину з сусіднього потоку і спровокувати небезпечну ситуацію на дорозі. Тому щітки ворсяні слід використовувати тільки для свіжих опадів.

На випадок великих снігопадів у будинку варто завжди тримати снігову лопату, а краще відразу кілька, але різних розмірів – невеликий складний інструмент зручно возити у багажному відсіку. Для тих же цілей підійде і саперна лопата з короткою рукояткою та плоским багнетом.

Для зняття льоду з кузова на допомогу може прийти хімія для розморожування шибок, які застосовуються в період сильних морозів. Більш того, вони ефективні для запобігання зледеніння дзеркал і фар.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять